Kelik kalau anda rajin,.. :] _

Monday, 31 January 2011

chop chop

hoi hoi.. sya sdar yg sya msih junior dlm bidang blog membloging neh... hek eleh.. dan kdg2 terasa cam kuno gileR blog neh... ouh well, besa la kan? sbb blog neh bru berusia setahun jagung KOT.. herm, ntah la.. sya lupa besday dy.. ouh well, biar lah...

haha... entry neh tada ap pun.. sja jeR nk kongsikan pendapat, sbb sy td p melawat bnyak blog2 popular dan cntik tp sya tatao nk wat bg jd 'maju' cmtu.. huhu.. T.T
lepas neh kena rajin2 larh belajar ea... oke..
daaa~

Sunday, 30 January 2011

Strawberry oH my strawberRy

Apakah itu strawberry? apa yang best tntang nya??
_____________________________________
Sejak kecil sya suka sungguh makan strawberi walaupun buah pisang sedap lg KOT dr beri-beri neh.. Sebenarnya dulu sya makan hnya lah sbb nk mnunjuk-nunjuk jeR.. sungguh jahat kan??
dulu bila sya mkn buah western or yg sukaR didapati neh msti sya Rsa cam hebat laa.. asa cam bangga tahap siput sedut... tp, skang sya dh sdaR, wat apa lah bngga dgn buah tu.. no benefit at all... baik sya p bangga dgn buah duRian yg cukup ditakuti oleh org luaR keRana baunya yg sngt kuat...

Tetapi, secara am nya... sya suka gak dgn buah neh sbb rsa dy aneh dr yg len.. ad masam2 dan manis2 nya... lgpun, bnyak vitamin dlm dia.. nk tau ap knangan pling best dgn buah??

Yaa.. pling best ialah swaktu p lawatan dgn geng2 kelab media 2010... dh p cameron tu tk sah laa kalu tk beli strawberi kan?.. mmg perkara wajib larh... so, sya pun beli dgn bnyakknya time tu.. smpai jemu nak mkan... dan time nak balik tu adlarh p petik buah.. cuma, nak petik buah pun kena duit.. haiyoo.. banyak geram, ingtkan kalu p petik tk kna duit n just byaR time nak bawak balik buah, tp ia adlah sbaliknya.. hadoii..

tp, untuk mndapatkan sesuatu yg manis kita mstilah berkorban kan? .. so, skg neh sya rsa mmg berbaloi larh sbb byar 30 inggit demi bnda tu.. heheee...

so, skg neh kat umah, mmg rndu nk makan lagi strawberi la..huhu.. can anyone buy for me? ...


hahahhaa... neh video aneh time sya wat2 layan makan buah itu dlm bas... nmpak sngat cam kanak2 riang yg tak tau malu...huhu.. T_T




video

Friday, 14 January 2011

Lari-lari lam ujan

yays! bru blek dr ostelz.. aduhaii.. miss nya kat Home neh... Kat asrama rsa BLURRZ jer., tk tau nk wat apa-apa.. so, juz wat mwork sja larh.. [ especially ADD MATH ]..huhu..

Neway, i just want to tell you all about something that i like the most... you know what? yeeaah.. MARATHON !! haha... since 1st day latihan marathon, sya cukup suka.. tau knapa? sbb saya suka jalan luar dr asrama... tngok the beautiful scenery of arau and sekitarnya... mmg memukau mata laa bila lari lam kawasan hutan tu.. ad satu part tu kena lari berhmpiran dgn kubur Tok Arau.. Siapa kah Tok Arau? bagi sya dia mungkin org 1st yg bukak arau neh.. or discovered this place so it dinamakan dengan nama beliau.. alamak ! silap plak... hehe.. bru tau sapa dy neh.. klik sini kalau nak baca...

Pastu plak,, masa hari pertama latihan neh, mmg sya turun lewat larh dr asrama.. you know why? yeahh... haha,, sbb sya duk termenung or duk wat-wat tak dak keja.. aneh kan? sorang-sorang pun bole jadi..

masa tngah pkai kasut tuu.. Pakar disiplin skolah pun tempik dgn pnuh smangat smpai sya pun terkejut [sikit] .. apa lagi, pecut err..

-skip- time tngah lari tu,, ad lah sekelompok awan itam ikut 'kami' semua.. time tuu mmg sya duk berharap sngat2 agar ujan lebat.. akhirnya ujan gak.. tp, ..huhu.. ujan pun takat basah kulit kutu sja.. so, saya pun berjalan dengan penat+hampa... mlm tu kena serang plak dgn kesakitan di kaki.. aduhai,.. sungguh si songkok malang..

so, we go to the second day plak... pda hari neh awal la sikit turun.. kira b4 kena jerit dgn Pakar discipline la.. Hari neh sya ad impian baru..heheh... nak tahu apa?? cecece... SEMOGA HARI INI AD UJAN LEBAAATTT.... hahaaaa... saya suka ujan.. so, km start larh lpas stretching yg aneh2... hehe.. sakit badan sbb stretching sja , tu belum lari lagi.. haiyoo.. 'kami' pun lari gagah berani.. melintasi ranjau-ranjau kehidupan, corak-corak kedustaan..haha.. ber metafora skjap..

ting2, smpai 1 tmpat neh ujan pun turun... so saya pun menari-nari kehappian ibarat kanak2 kehilangan kerja sekolah... haha.. tp, yg tak berapa nak puas hati adlah time tu my frenz bleh p wat kanak2 kehilangan ibu dgn berteduh di bawah kedai runcit mk cik seow lee.. [ nma hnya rekaan ] .. sungguh tension macam pen dakwat hbez masa Pmr... pastu ad lagi yg menyakitkan hati,.,, kanak2 riang kat blakang pun ikut laa.. haiyoo.. rsa nak baling sja batu kecik atas jalan tu..

tp tkper, lpas pjuk memujuk saya pun brjaya.,.. haha., so, kmi pun follow ikut shortcut jer.. sng skit.. so, sya pun riang2 main hujan,, sbb lma dh tak mrasa main hujan..hehe.. kat rumah kalu main ujan sorang2 kena chop org gila,,, so, kalu kat skolah tda sapa nk kata ap2.. bez!! haha...

Pastu ikrimah plak wat drama korea.. dy duk wat teruk smbil membenci-benci hujan.. so, sya pun bg la fakta-fakta sains yg sya ingat, hehe.. bez2.. then, dy plak p berteduh bwh rumah mk cik gayah yg blum siap tu.. [ bkan nma sbnar ]... yg lg geram, siap mkn Cocopie lg bwah tu.. haduii... haha... so, lpas beberapa kali berdrama smbil sya wat pasrah lam ujan, dy pun ikut... nk akhirkan cerita, mmg bez laa sngat2... saya suka! tabik kayu la.hahhaa... oke2.. pnat mnaip neh.. nnti ad msa smbung len.. tata

ASSALAMUALAIKUM...

Sunday, 2 January 2011

Bumi bergerak sonsang..

gempar! gempar! gempar!













hahaha.. sungguh gempar.. sja cari publisiti cheapest .. neh nak gtao.. lpas neh kan skolah kan? rumah sya dan sekolah jauhkan? saya kena duk asrama kan? kan? kan? kan?,,, sooo, huhuhu.. mlaih plak nk ckp.. korang fkir sndiri larh.. haiyaa... haha... tata!
p.s- mulakan hidup sbgai f4.. hadoii...

Top 10 Memories in 2010 ( part1 )


10) Mini putrajaya

Apakah kaitan saya dan Mini putrajaya neh? Msti anda hairan kan2? Haha... dh agk.., kalu anda bijak cubalah teka,.. ya? Ap2?? Haha... sya pergi ke sana atas urusan peribadi dengan Menteri Besar Perlis. Heh, gurau jep.. sbnar nya saya pegi sna adlah untuk menghantar surat jemputan ke majlis kahwin, ehh.. bukan2... surat minta sumbangan untuk Lawatan Kelab Media ke Cameron.. haha.. dasyat kan? Well, that is my first time to step my feet on that



Gambar pengantin tiada kena mngena ya..haha
























9) Sukan komanwel dan asia.

Yg neh lagi aneh, apa kaitan dgn saya plak ya?? Haha.. bukanya ap, saya mmg suka tngok org bersukan, yerlah demi kesihatan badan.. ( tp diri sndiri malaz plak,..). pling suka mgenai sukan neh adlah time pmbukaan dan penutup dya.. msti tak sah kalu tak ada Firework.. mmg wajib la.. itu lah yg pling saya suka.. kita bleh jgak tngok kreativiti dan budaya negara yg menganjurkan sukan itu sendiri. As example, India dah jadi tuan rumah untuk Sukan Komanwel edisi yg ke blabla, bnyak mslah yg di adu dan dipaparkan di dada akhbar, mcm2 lah smpai bnyak atlet yg menarik diri.. tp time duk anjur tu, bnyak plak pujian yg dibaling oleh si blabla... tp time pnutup mmg bukan nak kata la, Cuma taip sja.. mmg ad part yg teruja tp ad part yang boring tahap laptop 10% bateri..huhuhu.. tu jer psai sukan-sukan neh.. pyah nak hujah bnyak2.. lgpun saya bukan lah expert lam bidang neh..haha









8)Piala suzuki

Ya, semua dah sedia maklum dgn kemenangan skuad Harimau Malaya kita.. ngaauumm, haa.. mngaum di tanah Indo.. haha.. ( rasakan kalian, msih mau nuduh Malaysia menang curang? Haha.. ngak2... ngak mungkin laser itu puncanya.. err.. trlajak sudaA ) oke2.. kalu bab2 bola sepak neh jgn la duk serah kat saya coz saya pun kurang mahir..haha.. smpai pemain Jepun yg saya kenai pun Honda sja.. ya lah, dh nma motor, sng la ingat.. saya minat tngok bola lepas tngok Malaysia mng la..haha.. lpas mng dgn Indo 3-0 tu, saya cukup happy.. dh tao Indo nak kalah..hehe.. but, Indo pun kuat jgak.. dh bnyak kali msuk Final kan? Ha.. nnti ad la peluang diorang.. Yg bangganya, lpas kemenangan neh, mkin bnyak rakyat Malaysia yg mnyokong skuad kbangsaan.. smpai gmbaq profile picture pun jadi lambang Maybank/waja.. haha,., pastu yg Girl2 neh pulak duk mula minat kat Khairul Fahmi penjaga gol.. dulu duk knai Kaka la, CR la.. tp skg dh ad org melayu sndiri.. happy2... so, i will never forget this memory.. 14 years!! Dh lama dn skg dh jadi milik kita.. chaiyookk !! [ nnti mng Piala Asia plak.. ]





7)Reunion skse

Yang neh memang saya suka..haha.. nak tau kisah lanjut? Klik sini ..Kenangan 2010 yg bez, dpt jmpa kawan lama.. hopefully nnti 2011 ad lg la..

6)Langkawi

Saya dh lupa tarikh bila saya pergi langkawi neh, tp msih ingat perkara-perkara bahagia yg dilakukan..heehh.. mmg Langkawi cam tmpat wajib pergi tiap2 thunn la.. tp slalu nya atas alasan kenduri.. smbil online makan nasi kan so, smpat gak p melancong ke tmpat2 popular kat Langkawi neh..haha...





Part2 ??? klik sini