Kelik kalau anda rajin,.. :] _

Saturday, 31 December 2011

Post Terakhir dlm tahun 2011.

well korang, lagi beberapa minit nak masuk tahun 2012.
jadi, umur aku bertambah lagi setahun [ scara tk rasmi. yg rsmi 21 Jan ]
automatik aq akan jadi calon spm
dan , aq akan jadi senior kt skolah. yippii !! [ phuiiii , buat syok. ]

aku tk mau cita apa2 lagi tntang 2011 . esok lahh yer. :D

stay tuned. [ cece, ibarat siaran 8TV . lalala ]
oke bye.

well, wish from saya .
Selamat Tahun Baru Aidilfitri opss, :P
Maaf Zahir Dan Batin yerr.
tahun baru , azam pun baru, [ azam 2011 msih tk lngkap ]

well, hello 2012 !!!
please be nice to me. haha

29 Dec 2011 [ kembara p yan : titi hayun ]

Assalamualaikum. 

hey , :P ptff.

smlm tngok MLM dak ? best woo ~ haha. pling best tngok Jozan yg wat prsmbahan khas. kalah contestants yg ada. :D

oke, jom smbung cerita . =.=
pda 29 dec yg lalu, aq pegi lah berkelah dgn famILY 

bermula dgn pagi itu, aku bgun lmbt lg. dn jadi org last yg mandi. TT_TT
then , bersiap2 lahh . p cari baju , cari sluaq , cari beg , accept frends rquest kt fb, dan bla3,
pastu , naik lahh keta, 
ohh ya , lupa nk gtau . yg p berkelah neh bkn aku dn famILY aq jer, tp dgn kawan2 abah . 

berkonvoi lahh kitorang ke yan. well, dlm prjalanan tu headphone aq sntiasa d'kepala . haha
boring kot, sbb tu dngaq lagu jer. best2 ~

slepas beberapa minit or jam. bru lahh smpai sna. 
mncuci mata smbil tngok gunung jerai dlm perjalanan tu, dn trjmpa gak jambatan besaq kt kola kdah . hoho ~

pastu, bwk smua brg , . then mandi , mkn , pastu balek. :P . sng jer. kekeke ~










oke , tu jer. bye ~ :P 

Tuesday, 27 December 2011

New Chapter of Life

Makan malam aku semalam.

hey , saja nak story2. smlm , aq masak. har har har ~

[guest: so ? what you want to tell us ?]

oke, i nak bgtau jer apa yg aku msk. [ i = aku ]
mmg, bole than lahh sdp. lgpun memasak dgn bntuan mak.
smlm kami mkn ayam. boleh la, knyang jgak. '
nah , lyan gmbaq ~

haehae , >.< mcm tk cya. aq pndai masak. :P


mknn smalam. har har har. :P 
yg pnting , sos tu aq buat sndiri.
oke, stakat neh jer post mnunjuk2 neh.
saja nak MENAYANG kt korang smua. :P
oke,bye

Monday, 26 December 2011

Happy BesTday GBH ! [part 2 ]

hey korang . dah baca post yg lepas ? oke . ini adalah sambungannya.
[ harap2 , aku dah ada idea. haha ]

okeee. GBH a.k.a Geng Burung Hantu adalah sebuah Kpop idol yg baru trcipta yg juga popular dgn lagu2 seperti The Bays , Mr Toxic , Sari Sari, Replai dan Mr Susah .
-.- . fine ~ aku menipu pasal tadi.

GBH a.k.a Geng Burung Hantu ialah sebuah kumpulan yang tercipta selepas 4 manusia aneh yang mempunyai hobi tidur pada pukul 4 pagi pada tahun 2010 dalam bulan november sehingga disember tahun itu,. [ perhh ,taip pnuhh word tu ] .

Pada malam antara 24 Disember - 25 Disember 2010 [ yakni malam keris emas ] tlah wujudnya kumpulan ini.
Semuanya hasil idea dari... darii... ==. err.. ntahh , aq pun dh lupa.
oke , skrg jom kita kenal dgn ahli2 nya pulak yer.
sila baca dibawah . ^^ ,


Sunday, 25 December 2011

Happy BesTday GBH ! [part 1]

hey korang , 24-25 December merupankan kenangan manis bagi aku . well, pda 2010 kenangan ini bermula.

Semua berkaitan sahabat-sahabat yang setia berjaga sehingga lewat pagi. haha
sehingga lah terciptanya Geng Burung Hantu. :3

well, itulah sweet moments antara kami berempat.

nah , aq bg poem skit . :3

I couldn't find the right words
Nothing seemed to rhyme
To write something for you all
I think it will take time

Because when you have friends
That are very hard to find
There's so much to say
Because you make everything alright

So I will tell you right now
exactly what I need to say
To show you how much I appreciate
You being there everyday

You're worth more than anyone
even a million pounds
Because you always know what to say
When I am feeling down

You make me smile big smiles
And my days so very bright
And when I lose my way
You find me in the night

I sometimes wish I could explain
How much you mean to me
But its just not possible
To list a billion things

So I just wanted to say
I love you so so much
And I hope you never leave me
Promise to stay in touch


Hurmm . -,-' ,. gambar yg takdak kaitan. lalala ~


well, mmg aku rindu sangat moments tu .

Pada waktu tu, kami berjaya dalam facebook. ehh , sory typo. BERJAGA i mean.
tdoq pkul 4am. apa yang kami buat ?

well, sembang2 . mengarut. gelak tngah2 pagi smpai mak aku trnmpk dn kta aq tk sihat. [ smpai hati mak. huhu ] . oke , mohong sikit 


well, [ woii ! berapa bnyak hang nk WELL ???? ]

~oke, tkpa aku tukaq.~

jadi, aku mmg rindu saat tu. haha , ayat sama ja dari tadi kan ?
skrg mmg aku tk dak idea. jgn lupa ! nnti aq kluarkan post brkaitan HB Geng Burung Hantu lagi tau.
jgn lupa ! ;)

k, bye.

Friday, 23 December 2011

Facebook Timeline Cover: Antara Contoh Paling Kreatif

Hey hello. :D
Seperti yang umum tahu , Facebook menjalani evolusi lagi sekali . Ada yang suka , ada juga yang benci. [ ayt kejam. BENCI ] . Sekarang pula, yg paling latest ialah Timeline. suka dgn timeline ?? *jwb dlm hati.

Oke, dengan timeline neh korang boleh letak cover photo dkat atas timeline korang. Kira nak sama macam header blog lahh. jadi , skg aq nk tnjuk antara 40 contoh timeline cover pling kreatif. haha. aq pun tk tahu mcm mana diorang buat tapi, memang kreatif cukup lahh. *jeles.


Tuesday, 20 December 2011

Post dikala bosan

Dlm kbanyakkan bnda , lirik lagu pling sesuai mnerangkan hidup aq. haha.
ntah lahh kenapa, mungkin sbb pncipta lagu tu pun buat lagu berdasarkan kisah hidup dy yg mungkin sama dgn cerita hidup aq.
Ohh , ayat pening. -.-' . #damn.

oke, nak tau apa lagu aku suka ?
kalu nak taip pun , smpai hbes Spm pun tk hbes aq senaraikan smua lagu aq suka.
nk sng cita, aq bgtau pnyanyi lah. kekeke. :P

oke, aq bgtau satu jer. Avril . hehe. >.<
sbb ? sbb lagu dy best. tu kot. dan, msa kecik2 dlu , aq duk dngaq lagu dy derek.
smpai telefon abg aq keja habis bateri . ksian dy , tk dn nk callin'2 dgn bkal kak ipaq aku. :P

biaq ar, spa suh buh lagu Avril dlm tu , pdn muka. wekkk.

:3 . oke ,. tu ja. neh post pling ringkas. nk cita tu jer. hahaha..

sdg mlayan lagu avril . haha. rjen plak aq mlukih. =.=''

Monday, 19 December 2011

Luahan hati.

Hey hello.

Aku suka untuk jadi diri sendiri . drpda mnjadi Fake/pelakon hnya untuk org lain. fham ?
Jadi Fake hnya untuk diterima oleh org lain. Pastu , ikut jaa apa org kta.
contoh,

Jeremy : wey , lagu kat blog hang tak best , tukaq yg len lah. Poyos gilaa.
Michael : ohh , ya ka ? oke . Untuk ikut perintah hang nnti aku tukaq walupun aq suka lagu tu .
Jeremy : haaa , bagus .

Persoalannya , Blog tu spa pnya ? jeremy atau michael ? . mmg lah blog michael , tpi awt jeremy kaluit sngt ?
well. kan manusia tk sma minat dy , so, kenapa kah perlu michael ikut ckp jeremy sdgkan michael suka lagu tu ? yer lahh , dh nma pun blog michael , spatutnya jeremy ikut jaa ap ad dlm blog tu. Michael perlu prthankan ap yg dy suka. Jgn takut untuk jadi diri sendiri.
try kita tukaq dialog kt atas td.,

Jeremy : wey , lagu kat blog hang tak best , tukaq yg len lah. Poyos gilaa.
Michael : Alaa, biar lahh. lagu tu aku suka beb , kalu ag tk suka tekan lahh pause, simple kan ? lgpun tu blog aku, hak aku, dan apa yg aq nak, jd , tkpyah lahh kot hang nk suh aq tkaq ap2. tp, kalu blog aq ad post bnda racist ka, mgutuk2, tkpa laa jgak. oke ? :D
Jeremy : *shy2, hehe. oke2. anyway , lgu td best laa jgak.

heeee. dialog kdua lg best . :D
ohh, one more. being your self is not sombong oke.
jadi , aku pun sdg Menjadi Diri Sendiri , mmg agk pyah , tp , i'll try . :D

oke,thats all. haha. #everybody ada opinion sndiri.

Sunday, 18 December 2011

Gadis China : 'Kuasa' Mekap .

Hey , post kali neh berkaitan maklumat umum dn suka2 saja.
MEKAP. heee. smua artis msti pnah mekap.
dgn mekap, muka Monster pun bole jadi Barbie .
:p . tkpa, tkmau tulih bnyak, hampa tngok lahh gmbar2 neh.
dlm gmbar2 neh smua Org china. [ Big wall / Tembok besaq ]
antara Before makeup / After makeup .


Mimpi dasyat . HUHH ? (¬_¬)

Assalamualaikum. Hi and hello , annyeong , sawadikap , ni hao ma. [ amik hampa , haha ]

weyh weyh weyh. nak cerita bnda menarik neh. hahaha...

kisah neh , adlah mimpi aq. yg ku kira , sngt aneh. oke, let proceed .
teruskan membaca ~


Matang vs Childish

Hello anda-anda sekalian.

senyum sikit ! ...... tudiaa, ezi suruh senyum ja bukan kerenyih. hahaha. awal2 dh mgarut
oke, tahu kan sekarang kita dalam bulan Disember [ kalu ikut kalender masihi ] dn brmkna , dh hmpir ke penghujung thun.
Next year will be challenging for me, sbb ?

✔ Spm
✔ Senior Year
✔ Kena Jadi Pengerusi Kelab
✔ Jadi Tua
✔ Jadi Tua
✔ Jadi Tua

dan sebagainya. huhu


Friday, 16 December 2011

Lagu Baru dlm Blog

weyh.
aku buh lagu baru.
ahakk. pyah nk cri lagu .
sbb aq bnyk sngt fvret songs. huh
tkpa, not important at all kan ? :P :P

whatever.
if you don't like all the song,
you can just pause or stop .
i don't mind it at all.
:D

peace world !
[ this post is totally not important . just in case. ]


:3 ... ibarat aku di rumah. ececece . wekkk, perasan.

Friday, 9 December 2011

Vacation

hey korang , tahu tak aku sedang wat ap ?

aku sdg bercuti. xD

boring siot kt rumah jer.

jadi , skali skala kna lah kluar rumah jgak kan ?

nnti aq postkan cerita2 aku di tmpt aku bercuti. :D

take care.

c you soon. HAHA

Cerita FB 2 [ sekadar pandangan ]

Hei , hello. :P

pnah bca caption gmbar mcm neh ?

* Muka aku tak cantik mcm kau,
HODOH kan ? ohh , aku tahu.

Then , komen plak smua puji dy. tahu lahh muka mgkin bleh than. xD
tp , caption yg tk bleh tahan.

bg aku lahh kan, caption tu mnunjukkan dy Merendah diri
dn dlm masa yg sma. mgharapkan pujian dr kwn2. betul ? ntah lahh..

Then , bila ad org puji .

* ehh tklah , hdoh jer, awk cntik lg..

haha , can't stop laugh..
i know laa u mrendah diri.
tp , for me. kta lah terima kasih ker. kan , bila kena puji msti lah best kan ?
haha.. tmbah2 dlm fb , bila org puji. snyum sorang2 jer depan komputer tu.
#pengalaman sndiri.

oleh itu, merendah diri lahh secara sihat.

p/s ; don't take it too serius eahh , hanya dr fikiran sya. dr fikiran org lain berbeza.

:D . smile guys ! . enjoy your day.

Cerita FB [ sekadar pandangan ]

Assalamualaikum .
Hello .

 hey korang , sedar tak trend dlm fb skg ? smua pkat nk jd Popular . knon nya best laa bila rmai org dh knal.
[oke , mgkin aq sorang jer yg rasa. haha , over kan ? ]

apa rsa bila popular ? mula2 mmg best . tp , dh lma mmg rimas. lpas tu mula lahh tekanan. nak marah2 org yg slalu kacau.
pdhal diri sndiri yg nak sngt dulu kan ?

cmna cra nk popular dlm fb ?
[ bg pndpat aq ]

1. Add kawan secara rawak smpai full limit.
2. Upload gambar2 yg rasa cantik/lawa/bla bla bla.
3. Penuhkan status dengan like.

lpas tu , ap saja korang wat , akan mndpt komen/like yg bnyak. itu lah definisi popular bg mereka.
Account ad smpai 3 , 4 . alaa, kan akaun 1 dn 2 dh full kan ?
then , start making personal page, .

okee , smua neh tk kisah lahh sngt. tp , ng pmpuan. mgapa perlu mmbuka aurat untuk mnjadi popular ?
tayang rambut yg ala2 cntik la tu. [ oke , mmg cntik ] tp, kena lahh ingat .
Dengan Gambar korang tu , mcm2 bole jd tau. so , beware lahh..

Tak perlu kot nak jadi popular sngt . bajet hot or etc.
sebab ? semua sma jer. Yg Allah bg klebihan Rupa tu , jgn lahh nk mnayang sngt .
over sngt kot tu. Be normal and besa2 jer K ? :D .

Nasihat untuk diri sndiri jgak. kdg2 aku pun tringin nk jd popular , bila dh pkir kesan dy , trus btalkan niat. stakat status like bnyak tu , ap lah sngt kan ? ap2 . sya syg kwn3 sya. :D

p/s : ini just pndpt aku jer, lain kepala lain cerita. don't take it too serious eah ? :]
p/s : jd ahh popular mcm ustaz azhar idrus tuu. ^^, <-- pminat !

Wednesday, 7 December 2011

Ranking Hoki Dunia : Malaysia 2011

hello~

sbgai rakyat Malaysia , aku rasa bangga .
mngkin kbanyakan dr korang mmg tahu tntang bola sepak kan ?

mcm mna plak dgn hoki ?
alaa , bkan pnting pun
mmg laa , tp . pncapaian Malaysia dlm sukan Hoki boleh dibanggakan,

nak tahu ?

skrg . Malaysia berada di kedudukan ke 14 terbaik dunia. (0_0)
last update : 2011 . 11 . 1
caya ? haaa. kira mantap gak arr tu . hee.
nak tahu lagi , tngok gmbar bwah ini ~




^^ . klik link dbwah untuk ke web page.

Ranking Hoki Oii !!

Total Lunar Eclipse / Gerhana Bulan

Hai N Hello. lama tak post kan ? ^^ .  the only reason is malas+internet slow.omg ! i am lazy ?

okay , so now . I want to tell you a story.
heyy , BACA laa, kami mna dngaq ag cerita ap . 


oke fine , WTV .

ohh ya , apkah ia ? it's Total Lunar Eclipse !!!! {bnyi drum}
xcited takk ? xcited takkk ? -_-' finee. aku sorang jer xcited. tkpa , baca p lahh..

Umum dah tahu yang 10 Disember 2011 ialah hari sabtu , waa, doraemon !! .
dan , pada hari itu juga akan berlaku event yg dinanti-nantikan oleh manusia sains
dan manusia yg ingin melihat kekuasaan yg Maha Esa

Gerhana Bulan. Eclipse - Twilight ?? noo !!

Kita sebagai org Asia dan Malaysia ptut rsa bertuah sbb buat kali yg ke2 nya tahun ini dpt mnyaksikan
fenomena gerhana bulan penuh .
Selain Malaysia , Kyrgyzstan, Mongolia, China, Nepal, Bhutan, Bangladesh, Myanmar, Thailand, Laos, Cambodia, Vietnam, Singapore, The Phillippines, Hong Kong, Taiwan, North Korea, South Korea, Japan, Indonesia, Papua New Guinea,  and Australia.  pun nampak gak. ^^ .


Rajin kan aku copy smua nma ngara2 tu ? :P  . abaikan ~


brdasarkan lman web yg aq baca. Seluruh Fasa akan berlansung slama 51 minit . aku pun tk faham ap yg 51 minit tu , tp..... ntah. == .

oke2, then . gerhana kali neh mgkin lbih mnarik sbb AKU bole join tngok skali. >.<

[ luahan hati : gerhana bulan yg lepas . 15 jun . aq taleyh tngok sbb keadaan di perlis agak Cloudy=berawan . TT_TT , jd kali neh aku berharap langit takda awan la,. huhu ]

lagi satu , hampa penah buat solat sunat gerhana ????
aku tau jwpan dy . most of you tk pnah kan ? kan ? <--- sama lahh kita.. hehe



sama ada hampa faham atau dak , buat2 fhm ja. sbb aq pun tk tau nk terang . ;D

for more information , check this web page.

Ketupat Goreng
Aiskrim Cili
Pakcik GoGo

Gambar yang 'ADA' kaitan dgn eclipse . --' la la la .
Place - In toilet . in this picture , aizat , syamim , musyrif. dan etc. lalala ~

 k. bhaii !!

Friday, 25 November 2011

Sejarah Browser aku

1. Internet Browser


2. Mozilla Firefox 




3. Opera 




4. Google Chrome




hey guys ! hee. nice to see ya. boo, mna nmpk pun oke,

skg neh, aku nak cita psai sejarah Browser aku.

mcm yg smua tau. kbanyakkan dr kita smua , 1st guna komputer/internet msti bkak Internet Explorer kan ? zaman batu . mmg, slow thap pandaa arh. dh klik kt icon dy, tnggu 2 minit atau lbih bru nak naik, pastu nk search , nk bla2.. sngt2 mgambil msa.baik aq tdoq dlu . so, dr situ berubah ke browser bru. lpas tu, bru lahh tau guna Mozilla Firefox .

mula2 guna best kot, sbb laju 3 langkah dr IE tu, sengal . lpas tu, yg best dy, bleh ad theme. ahaa. sukanya aq. so, bertahan laa slama beberapa bulan dgn MF neh, tiba2. dy jd tk btui. asyik crash jaa.. mlas nk update kerap2 . hehe.. sbb tu, dh fed up,. so , nk test laa Opera plak. nmpk cm maju+laju..

mula2 best gak, sbb dy bleh detect internet slow, pastu ad Turbo lg cuma, bila guna Turbo tu, mmg laju , tp gmbaq dy jd kotak2  . dh lma2, rsa mcm slow gak. dan function yg agk kurang best.

pastu , download lahh plak Google Chrome .

lepas tu, aq jmpa cinta sejati.muahaha, ayt tk leh p elok pertama kali guna ,, mmg truja arhh
smua browser bila 1st guna mmg aq truja. :P rsa cm laju gila2 jaa wlupun guna broadband [ BB ].
then, kat GC jgak, bleh set theme, ad game. bla2.. download best. ad mcm2 kot. hee

so, smpai detik ini, saat ini, ketika ini, minit ini, jam ini, zaman ini, alaf ini. [ berbuih muluit nk bca ]

aq ttp guna GC..

mungkin smpai stu ketika bila GC dh jd gila, bru aq tkaq browser len plak. kekeke.
tp , buat msa skg . aq setia in love with GC. [ kdg2 Mozilla Firefox guna gak, bila nk on9 FB 2 scra srentak ]

:P lalala.. oke, tengkiu. :) sbrg candangan atau komen , sila tulis di ruangan komen.
heee. [ rasminya .. ] oke, tata ~

Aku Emo.

Haa ?
  aku tatau pasaipa .

malam neh teremosi lebih. --'

 pelikk la jugak. tetiba jer kan , hohho.

[ezi bdakk aneh , ezi bdakk aneh ]

werr, dak arh.

sbb ap hah ? jom try kita pikiaq. == [ knapa mention KITA ? sdgkan depa tatau ap2 ? ]
(biaqlaa kt aku, ag kalut apa, werrr.. ) <--- diri sniri bergaduh

huhuhuhuhu... <-- fake crying.

ahahh ! dh dpt. mungkin aku EMO sbb terpngaruh
dgn drama Korea ap ?
[ yer la, dr pg td smpai ptg aq duk lyan drama korea. ]

er.. mungkin gak. lalala..
[ shhh, kntoi laa nnti.. hoho ]

takpa lah, tu . mak aq ad beli mknn . [ kfc kot. ]

aku nk mkn smbil wat muka sedeyh. :P

oke, tu ja. [ rjen jgak ag bca smpai hbes naa ? ishh2.. ]

ahah, oke. nah, adiah skeping gmbaq.


La La La. :) jgn sad2. keep ur smiling face .

Wednesday, 23 November 2011

Teka Teki

nah , aq ad senarai tekaki kat mpa, rjen bca lahh. haha.. :D
ad yg best , ad jgak yg mgarut.


keyword dy :BANYAK-BANYAK

1. Banyak-banyak kuda, kuda apa yang paling panjang?
Jawapan: Kuda yang berbaris-baris

2. Banyak-banyak kuih, kuih apakah yang orang makan tepinya sahaja? Tengahnya tidak dimakan.
Jawapan: Kuih Donut

3. Banyak-banyak kuih, kuih apa ada bawang besar ditengah-tengah?
Jawapan: Kuih salah resepi

4. Banyak-banyak lembu, lembu apa yang orang suka cari?
Jawapan: Lembu yang hilang… kalu tak hilang orang tak cari punya

5. Banyak-banyak binatang.... binatang ape yang bertelur dan beranak.....?
Jawapan: Siput babi laaaaa.....ye la siput bertelur...babi beranak.... kenape x percaye ye.hahahahaha

6. Banyak-banyak pokok, pokok apa yang baik hati?
Jawapan: Pokok pisang sebab dia keluarkan jantung dia

7. Banyak-banyak sungai, sungai apa yang paling berat?
Jawapan: Sungai Besi...Alaa sungai yang kat selangor tu.

8. Banyak-banyak air, air apa yang paling berani?
Jawapan: Air terjunnnn!!!

9. Banyak-banyak huruf, huruf mana yang boleh kahwin...
Jawapan: I dan U leee..

10. Banyak-banyak ikan, ikan apa yang pemalu?
Jawapan: Ikan Sadin dalam tin. Sebab tak keluar-keluar, dalam tin je..

11. Banyak-banyak kotak, kotak apa yang tak boleh diankat?
Jawapan: Kotak Penalti

12. Banyak-banyak orang.. orang apa tak kawin?
Jawapan: Orang-orang

13. Banyak-banyak gurun, gurun mana tanamannya subur?
Jawapan: Gurun, Kedah

14. Banyak-banyak cecair, cecair apakah yang menjadi beku bila dipanaskan?
Jawapan: Telur

15. Banyak-banyak binatang, binatang apa yang baik hati????
Jawapan: SRIGALA kerana Srigala suka lolong melolong

16. Banyak-banyak Tahi, tahi apa yang tak berbau?
Jawapan: Tahi hidung, sebab duduk dalam hidung tuan dia tak tercium pun bau.

17. Banyak-banyak burger, burger apa yang buat kita gembira?
Jawapan: Bergembira!

18. Banyak-banyak tempat, dimanakah air tidak pernah cerah?
Jawapan: Ayer Hitam (Air Hitam)

19. Banyak-banyak ikan, ikan apa yang selalu sakit perut?
Jawapan: Ikan kembung.

20. Banyak-banyak singa, singa apa yang tak makan daging?
Jawapan: Singapura.

21. Banyak-banyak Burung, Burung apakah yang paling penyayang?
Jawapan: Burung belatuk... sebab dia bela atuk.

22. Banyak-banayk buah, buah apa tidak bertangkai?
Jawapan: Buah Melaka

23. Banyak-banyak daun, daun apa tidak bertangkai
Jawapan: Daun terup

24. Banyak-banyak binatang, binatang apa tidak berkaki?
Jawapan: Ular

25. Banyak-banyak bas, bas apa yang pandai
Jawapan: Bas sekolah lah, the only bas pegi sekolah

26. Banyak-banyak mi, mi apa yang boleh makan ngan ais
Jawapan: MILO AIS

27. Banyak-banyak binatang, binatang apa tangannya di kepala, kakinya di kepala, badannya di kepala?
Jawapan: Kutu

28. Banyak-banyak burung, burung apakah yang boleh berdiri, boleh baring tetapi tak boleh duduk?
Jawapan: Penguin

29. Banyak-banyak bintang, bintang apa hidup di laut?
Jawapan: Tapak Sulaiman


oke, tkat tu ja..

Sahabat 2011 [ form len ] sikit ja yg smpt tulis. :P

haa, kali neh , meh nak cita psai kwn2 dr form yg lain2 plak. :P

excited dakk ?? excited dakk ???
~ over...

okayh, kita mula dgn : [ nak tau spa insan tu, gerak kan anak panah anda ke arah neh..
|
|
V

Lovely Green : haa, dy sapa ? cmna aq leh knal ? haha. msti mlalui Fb.. wlupun dy knai nma pnuh aq, tp .. sungguh ! aq trlupa nma dy ap.. dy pnah dh gtau. .. slalunya kmi akn chat psai 'alam smulajadi'<-- fake.  chat mcm2 lahh, slalunya time cuti ja smpat nk smbg2. sbb ap ? kmi dua duk asrama. [ nasib2 ] .. pastu, tiap2 minggi msti ad cerita baru. best dngaq crita dy. mcm2 ad.. ohh ya, nk tau dy skola mna ? KIGS . form? dy lhir taon 1997. [ pndai2 kiraa r, jenuh smua nk kena gtau.. ] . pastu, dy suka hijau. hijau . hijau. [ bukan natang ijau dlm AB tu tau.. ] _AB= Angry Birds.

Firyal Asrar : dy ? bdak KP. dy mnat AB jgak. [ saja nk tiru org. werrr ] . dy lhir 1996. bnyak story psai dy tp kbanyakan nya hnya people in da haus yg tahu. :P dy duk KIGS jgak..

Asmidar&Ainil : dua org neh , knai depa thun lpas. 1996 jgak. [ duk tunggu rsult laa tu.. haha ]
jenis suka merapu. happy go lucky gak. [ uihh, bnyak kwn aq smua stail happy2 ] . juga student di KIGS

Amierul : dy , 1995 . bdak form4 . duk mna? duk kt blah utara. er,, [ ya, perlis. ] .. skolah dy tngku budriah. [ bkn skola rndah laa.. SMK pnya.. ] . mcm mna leh knal ? haa. knal dy thun neh time kat kem PRS. di tpak kem hujan hujan . == [ nma stailo pnya.. hahahahahhahahahahhaha <--- gelak tk ikhlas ] slalu gak cntact dy. lgpun dy pndai sains.

Abg Zarrul : hee. beliau neh form6 . yaa, sya rpat sngt dgn dy. smpai ad org kta kmi adk beradik. [ sibling bercermin mata ] . haha.. suka dngaq cita dy, suka cita mslah kt dy. dn mcm2 lg.. bnyak bnda yg sekepala dgn dy. lgpun, kt asrama kalu jmpa msti say hi or bg salam. :3
next year dy dh tada, sbb thun neh last dy duk skola. huh, agk sdeyh jgak la.. TT_TT


Cik Kyrah & Riesya : [ attention : nama tu saia reka. tp brdasarkan nma sbnar ] . haa, depa dua neh kcik lg.. 1998 . muka cam bdak2. . pastu, ad ka ptut depa pnggil aq PaPa . --' . 'logik' laa sngt. mcm la aq neh 1980 . huh.. tkpa2, tk kisah. besa laa prangai bdak2 kan. mmg suka mcm tu. :P

pastu , pastu.. arhhh. lupa plak. [ saya sedang lapar, otak blank ]
oke, tkat tu dlu. nnti ad msa smbung len naa. hee..
sory kpd sapa2 yg tada,, :P

ad lagi bnyak INSAN INSAN yg saya suka kwn dengan depa cuma, skrg tngh blurr. hee..
okayh, have a nice day. :]

Dah lewat .

weyh budak ? asal kau tak tdor lagi ?
~ alaaa. kjap lg lahh..

haha, mcm tu lah aq. dh pkul 3 tak reti reti nk p tdoq lagi. ksian tilam tu, duk mnjerit+mngilai pnggil ag..
:P rileks arr esok cuti..

tapi, time cuti bgun lewat tk best jgak.. kita akn terlepas bnda2 yg best time pg kt umah.
contoh ? [ tngok kartun.. heheeee :D ]

huh, --' minda knk2 sungguh kau ezi.

dah , pegi tidor nuhh.

Tu ! dah pkui 3 pg .. heh.. =.=''
 
Oke, selamat malam. :P

How to design Pokemon ?

It's very simple to design a character in Pokemon. xD can't stop laugh ~ hahahaha

Sahabat 2011 [ form 4 ] rajen baca, malas p tdoq

werrr, ingt hampa saja kot bole wat post yg sedeyh psai kwn, aq pun bole. [ tk mau klah]
HAHAHA. oke2. [ amik mood sdeyh ] rjen kan lah baca nohh.. sbb gmbaq tda nehh. [ sory. heee.. ]
spanjang 2011 neh, bnyak kwn baru yg aq knai, tk kurang juga kwn lama yg bru rapat thun neh.
jom dngaq kisah sorang2.
kita mula dngan :

Tuesday, 22 November 2011

Cereka Cinta

. . . . . . . . . . . . . .
Saat pertama kali kita bersemuka, kau tenung wajahku, kau senyum .
Aku membalas senyuman mu itu, itulah pertemuan kita yang pertama.
Sejak itu, hatiku telah terpikat dengan kecomelan dirimu.

Semakin hari berlalu, semakin aku sayang kamu.
Akan ku tatap wajahmu setiap masa.
Walaupun aku tahu kau tiada FB, sebab kau buta IT
Aku sayangkan kamu, hanyalah kamu dihatiku.

Semalam, bila aku terjaga dari lenaku,
Aku melihat kau berada disisiku,
Sungguh gembira jiwa dan diriku,
Oh, kucing ku.... :P




Internet Medley [ for those who boring. ]

Hello guys ! bhahaha. >.<   ~~ i just can't stop laughing after watching all of almost all the 
Internet Videos Phenomena , senang cita, fenomena internet. 

kalau mpa salah satu ahli komuniti Youtube , msti mpa knai dgn video2 
yg popular kt sna. [ popular dan lawak lahh., bukan vdeo lagu Selena ka, Justeen Bibir bla2.. ]

hari neh, aq nk cita psai depa smua lahh, [ hrap internet korang laju lah, kalu nk tngok smua vdeo2 neh ]

oke, mula2 , kita start dgn lagu Friday dr Rebecca Black .

budak neh nyanyi time umuq 13 taon. [ muda lg tu ] ..
1. Lirik lagu neh sngt2 lahh thap tadika. --' , dy ajaq kita psai Friday, Thursday, bla2
2. Music vdeo pun sngt2 LOL . ad ka ptut bdak 13 thun bwk keta ? haha.
3. all in all , mmg aq tk lrat nk tngok dn gelak . lawok2 HAHAHAH 
p/s : search sma Friday Parody . kalu nk tngok jnis yg lwk pnya.

Pastu, video Nyan Cat

Monday, 7 November 2011

one of my favorite all-time song. :')

hi and hello guys.

today's post is about music .

this time, i shared one of my favorite music all-time.

it's Kelly Clarkson with her song ; Because Of You

it's funny when i almost cried when saw this music video. [ ptfff, tk slah kalu boy cry kan? lalala ]

heeee. :] . touchable , reminds me of my childhood time. :)

read and understand the meaning of the lyrics. :



Sunday, 6 November 2011

Surat 'BAHAGIA'

hello everybody. first. SHRA ! tau apa ? [ selamat hari raya aidiladha ] == yg tu pun nk kna gtau ka. haiyoo..

haaa, hari neh, adalah hari pling bahagia. opps, i mean 'bahagia' ... nk tau psaipa? nk tau dak? NAK TAU DAKKK ?

hehh, ngekk sungguh aq. msti laa mpa nk tau , sbb tu mpa baca. kan2 ? -_-'
[ sory, mental tk stabil lg. . ]

haa, pihak asRAMA ad ntar surat berhubung permintaan untuk mnyertai lawatan ke korea ...
lalala.. typo yg dsengajakan.. oke, back to reality.

request untuk duduk asrama bg sheshi 2012. yakni ktika aq form 5. hoho

pastu kan, td surat yg cantik lg puteh bersih neh smpai...
jeng2 ~ ~ ~

Sunday, 16 October 2011

ai laik kandid pikcer . i like candid picture volume1 [ after pmr ]

hoi org kampung. lama YB tk jumpa hampa nooh, well, you know that i'm a quite busy since i'd got a new project near korea..blablablabla. oke, dah kot mngarut.

post kali neh nk tunjuk jer, gambar2 candid yg ditangkap oleh kamera aq. [ bukan aq yg tangkap tau ! KAMERA aq... huhh ]

Sunday, 4 September 2011

Iklan keta US [ hamster menari ]

Weyh, hampa nak tngok sesuatu yg mnarik? hahahha.
Hamster menari+bawak keta. neh laa iklan keta terbaru dari
US. dasyat gakk.. tp. tkpa, aq sukaa~ hahahahah


Enjoyy ~






Saturday, 3 September 2011

Buah Nyiok berwajah beruk [ eksklusif ! ]

#本当にあった怖い話 [ was really scary story ]

cesh, tda arh. tk tkot pun cuma pelikk ja.
Pernah tengok buah nyiok a.k.a buah kelapa bermuka 猿 [ saru] 

er, Saru means monkey, dalam bahasa jepun. ingat ya anak2 ! ^^.


[ oihh, depa bkn nk blajaq bhasa jepun la ezi , depa nk baca cerita tntng buah aneh nehh . ]


 ohh,. oke. nak di jadikan cerita, di sebuah kg di Sg Baru, Perlis. 
my mumi or i called her UMI dah pergi ke sebuah rumah kawannya yg jarang ketemu. ==.
mngkin dgn niat nk p beraya atau saja nak melawat, beliau pergi lah dengan my grandma .


Di sana, tuan rumah telah mnceritakan tentang penemuan sebuah , eh. sebiji buah kelapa yg bermuka 'saru' .
[ingatt ! saru maknanya beruk / monkey dalam Bhsa Jepun ] . Dy berkata, ketika dy mengupas buah itu, dy rasa biasa jaa,. tda ap yg aneh, bila selesai dy mngupas buah itu, dy rasa biasa jaa,. tda ap yg aneh.. eh, silap.. dy rasa aneh, bila tngok buah nyiok tu, dy nmpak cam muka beruk. 


Slpas mndengar cerita itu, my mumi pun tnya la ad lg kah buah itu? lalu dy pun msuk bilik dy dengan sdikit bergaya ala ala Permaisuri . Pastu, dy keluar dengan sesuatu yg berbungkuskan kain, bila dy buang kain itu, maka ternampak lah buah itu.. 


di bawah ini gambar2 yg my mumi tngkap guna enset CSL nya. 







Sunday, 28 August 2011

Merdeka Part1

Hey rakyat jelata,
dengar lah ana berkata... =.= [ udah2 ler mgarut izzi oii !! ]
oke, kita sbgai rakyat Malaysia akn mnyambut kemerdekaan yg ke 54 pda 31 Ogos nnti,
jd, ezi nk share ar skit video psal merdeka..
video ini sangat sentuh...... .. .. .. -.-
oke, MENYENTUH . saya suka 30x2+23y= ?? alahai.. failed~
oke, skali lg.. ^^ saya suka 30 kali suka !! haha..
tengkiu MatLutfi.. u bring us to happiness..





p/s : aq pling suka part dy kata , "kadang-kadang korea" . warhaha
ayat cannot pergi.. xD


Tuesday, 16 August 2011

'gembira' gilaaaa..

wahh ! slpas ditugaskan menyiapkan risalah BADAR untuk SMKAA.
Mula2 mmg smangat tahap Angry Birds arh tp pastu mnurun laa skit, nak tau sbb ap?

Oke, jom kita dngar kisah yang tragis ini.

 Pada suatu petang selepas pulang dari sekolah, Izzraif merancang untuk menyiapkan tugasannya itu menggunakan WI-FI yang terdapat di kelasnya. Dia membawa netbook nya yang kedua itu ke kelas dengan semangat. Namun, baru lah dia sedar yang netbook dia ada masalah. Dengan SLOWNYAAA ! netbook dia baru nak ON. [ oke, malah nak tulih ayat skema aihh. ] pastu, bila nak click kat BROWSER tiba2 'JEM' chocolate plak... ==' dgn perasaan yg damn. dy pun puaih duk try bnyak2 kali tp ttp slow. lalu, dy pun fed up... $#%$#%$#%$%$%   !!!

skrg, dy masih berusaha mnyiapkan tugasan nya itu sblum hari khamis. tlg doakan bg dia smpat siapkan. HAHAHA..

sekian, cerita diatas hanyalah luahan hati dari seorang remaja yg sdg geram.

[p/s : huhh. kalu aq bwk laptop yg satu lg tu pun takpa. nyesal sungguh.. T.T ]

The end....


Friday, 5 August 2011

kenangan selipar bersama selipar..

Pertama kali kita bertemu,
ketika seliparku dicuri hantu,
ketika itu sedih gila hatiku,
bagai nak makan batu.

Kemudian aku terima hakikat,
selipar aku hilang tiada jejak;
aku pinjam selipar terdekat,
_________ tut tut tut..
MAAF , kredit anda tidak mncukupi
untuk mmbaca pantun ini..






haha.. sory mngarut. -.-
sya tada keja dh la tu. lpas knyang
melahap segala jenis makanan
yang ada kt dapur tu.,

neh , nak story sikit. td slipar sya ilang wt kali keduanya dlm jngka masa 3 minggu [ KOT ] .
dn sya sngt bngga dgn pncapaian yg mmberansangkan ini.
warhahaha.. tp, sya tk rndu pun selipar yg hilang tu. sbb, time dy ilang tu dh mmg buruk.
=.= tu ja kot cita saya, sekian. wabillah hi taufik walhidayah, wassalamualaikum warahmatullah hiwabarakatu..
------------krek krek krek bnyi itik..

Sunday, 31 July 2011

walking-walking eat wind at kangaq.

tajuk enrty kat atas ialah ' Jalan jalan makan angin kat kangaq " . er.. oh well.
=..='   <--- muka 'wtf'

Oke guys, nak citer sikit neh.  petang td, beta  opps silap. saya ad lah p minimaha.
Korang tau ap itu minihama? er.. minimaha i mean.. ya, tau dak?
jgn fikir dy tu org jepun. atau kedai jepun. atau supermarket kt jepun. atau juga grup Kpop baru.
dy cuma HPPN jer. [ nahh.. ap plak dah HPPN neh? =..=' ]

Oke, mgkin beta, opps. wrong again. mgkin saya tlah memeningkan minda knk2 cam anda. [ juz kiddin' ] haha..

HPPN : Hari Peladang, Penternak dan Nelayan

mini maha tu plak adlah sperti ekspo maha yg depa buat kat slangor tu. cuma, kali neh bersaiz 'mini' ja , bukan 'mega' pun. tmpat ialah kat kangar perlis. di dataran dato' sheikh ahmad. [ kalu tk slah la. ]

nak citer jgak neh.

seperti biasa,  bila aq kluar p mana-mana sja. ap yg aq suka wat ialah memerhatikan gerak org. [ ecece. cam polis ja. ] . haha. bukan ap, dh hobi. =..=' . oke, pastu, bila aq buat hobi aq neh, bnyak lah org dh 'eyecontact' dgn aq. bhahaha. pastu aq wat2 tngok bnda len.  tngok pokok ke, kasut, sliper, high heel. blabla. . hehe. lpas tu. ad bnyak plak org yg tetiba snyum kat aq. kalu yg aq kenal tu tkper ar, yg neh aq tk knal. tp aq rsa mcm knal. cuma tk ingt. [ aytpeninglagi] .. apa2 pun. smua tu tk kisah sbb , aq sdg mnikmati kek cekelat yg beli kat sna td. hehe. 
nyumm2..
k, byebye for now. :P

*k, tda gmbaq plak kali neh. nnti2 la yer. hak2 !

Saturday, 30 July 2011

Saturday, 23 July 2011

winkwink~

aisehh. Lama gak tk meluangkan masa berBLOGing neh yer.
   haha. miss me? er. -,- oke. tda ap.
so, nak cita neh. bulan ramadhan dh dekat kan? jd, marilah kita sama2 menaiktarafkan
amalan2 kita. bukannya bila msuk bulan ramadhan bru nk start jd baek,
start lah dr skrg . lg bguz. [ pringatan untuk diri sniri. ] HAHA.




erk, tetiba rasa lapiaq sushi ja plak. HAHA

so, jumpa lg nnti ! bila sya rjen+lapang+dhmndi+dhmkn+ckupTdor sya akn tulis cita ap2 na. haha.
mata ashita~ =D

Friday, 10 June 2011

Fever_new record !

Assalamualaikum, Hi , Hello, dan salam sejahtera.

Uhuk2 ! berhabuknya blog neh yer. Lama sangat tinggal. Besa lah, dah makin 'tua' neh makin sibuk dengan urusan harian, kan2? .. [ alasan semata-mata

Nak cita neh, tahun 2011 aq telah berjaya wat rekod baru! [ clap! clap ! ] . rekod neh pasti akan terus kekal dalam kotak memori hidup aq smpailah aq wat rekod baru suatu hari nanti. [ chaiyok chaiyok ! ] .

Nak tau ka rekod ap? hahaa.. demam aq dah masuk hari ke 3. sigh. =.=' . nak citer sikit neh, dulu kalu aq demam pun stakat 1 hari jer, tk pernah lbih dr sehari. pastu, demam aq dah la jarang-jarang datang, mybe lam 3 2 ke 4 kali setahun. So, skarang aq sangat lah 'GemBiRa' sesangat. sigh.

Tapi kan, sejak aq demam neh, tidur aq di malam hari sentiasa diganggu. Tapi bukan laa gangguan dari tiny creature , tapi dari diri aq sndiri. Kalu aq nak cita pun sure pnya yg korang tak faham, tp kalu pernah alaminya sndiri msti korang tau.. Rasa dy macam terperangkap antara MIMPI dan SEDAR.. seksa ooOo.. sukar ntok mengawal.. [ er.. mengawal ap ? xD ] 

hahaa.. tu jer kot untuk post kali neh.. dedaa~

Tuesday, 17 May 2011

aduh~

huwaa! blog manyak lama ngak update.. theres no free time , [ xtually, bnyak..] . hehe.. nnti time cuti saya update len naa.. hehe/..

Sunday, 10 April 2011

Problem ~

yays !! masalah datang kembali, dan aku sudah penat untuk mnghadapinya skrg.. so, what to do?? herm.. do nothing laa..hahahah ! [ mode- crazyy.. ] Lalala ~  



[ oke, stu lg post yg tk bermakna.. ..]

Saturday, 9 April 2011

Runaway- Bruno Mars

So easy to forget our love,
The little things we do,
Like calling for no reason
Just to say the words
"Baby I love you,"

I know lately, I've been busy
But a second doesn't go by
Without you crossing my mind
It's been so long since we had time
Let's take a day & make everything right

Just take my hand, fall in love with me again
Let's runaway to the place
Where love first found us
Lets runaway for the day
Don't need anyone around us

When everything in love gets so complicated,
It only takes a day to change it.
What I have to say can't wait
All I need is a day

So let's runaway...
Let's runaway, just for the day
Runaway, runaway

Girl, you've been so patient
Spending nights alone & not complaining
But I'll make it up to you,
And I promise today I won't keep you waiting
Please give me this one chance

[ From: http://www.metrolyrics.com/runaway-lyrics-bruno-mars.html ]

To remind you of everything we have
I won't give up I'm too much in love
And I want you to know that

Just take my hand, fall in love with me again
Let's runaway to the place
Where love first found us
Let's runaway for the day,
Don't need anyone around us

When everything in love gets so complicated
It only takes a day to change it
What I have to say can't wait
All I need is a day

So let's runaway for the day
And I'll give everything in this moment
And I promise to make everyday just like the day
Let's runaway to the place
Here love first found us

Let's runaway for the day
Don't need anyone around us
When everything in love gets so complicated
It only takes a day to change it
What I have to say can't wait
All I need is a day.
So let's runaway....

saia suka this song .. ilysm~

Wednesday, 30 March 2011

Banjir datang lagi.. 2011

HAIyoo ! haha..

 Neh nak citer satu kisah,.. semalam kan lpas aq balek dr jaga line ntok perlawanan takraw, [ dlm bas ].. time tu mmg arh duk ujan, so aq tngok kat tempat2 d arau neh.. dgn muka blurr, aq nmpak bnyak kwsan yg di naiki air.. so, dlm hati aq menjerit kegembiraan.. hak2.. dh duk rsa nk banjir dh pnya.. tp, aneh gak, jarang kita dngar banjir wktu bulan 3-4 neh kan2?? aneh sngat2...

jadi. pda 30.3.2011 neh, [ today ].. bnjir dgn rasmi nya tiba lg.. kwsan kangar dh bnjir lpas tu bru arau.. bila arau banjir, bole laa aq blek umah.. tk g skool ! haha.. cuti beb.. spa tk suka cuti..

oke, tu ja kot.. =='

ad satu pepatah aq nk bg neh, ..



   Banjir disukai oleh budak2,
      Dibenci oleh orang tua2,  
      Remaja just wat blur..

hak2.. bukan pepatah kot.. mgarut sja.. bhahahahha ! ~the end~.

Saturday, 26 March 2011

Tetamu : biawak !

HAI ! haha...

ada satu citer yg nak dsmpaikan neh.. sngat lawak.. [ very-very-very lawak lah.. ] ..

td an, lbey kurang lpas maghrib la.. aq dan famili p mkn kat kola perlis.. [ tmpat wajib ] .. so, nk djadikan cita., sdg syiok2 duk mlyan makanan msuk ke perut tu, tiba2 dr jauh aq tngok meja2 kat ujung tu duk bergerak2 smbil org yg tngah duk mkan kat meja tu bangun dgn laju bak kilat.. pastu dngar laa org mnjerit dgn nyaringnya, pastu bnyak la org yg duk tngah makan pun berdiri dn lari ke atas smbil tngok ke bawah , bwh meja... aq pun heran//

Suddenly , ternampak lah satu haiwan yg tak cute sngat sdg terkedek-kedek lari bwah meja menghampiri meja famili aq sdg mkn.. dan ia ialah SI BIAWAK yg lg comeil dan cantik.. haha.. gelak laa spuas hati aq kat situ.. dah laa huru-hara gila.. smua pkat gelak tngok.. mmg meriah td, dssbkan dgn kehadiran seekor biawak tu... yg lg tk tahan tu, ad laa sorang kakak neh [ or should i say 'mak cik' ] yg tk smpat lari ke depan so dy just duk atas koridor yg jadi pmbahagi antara pntai dan tmpat mkn.. smbil jerit2 manja.. hak2.. kasihan deh sya tngok..

oke.. thats all ja.. td lpa nk bwak kamera so, tk da lah gmbar ntok kali neh.. hjehe.. sory nah~ AMAN !!





i am biawak, so what? aq sesat laa td.. dont panik la.. hak2..



THE END

Friday, 25 March 2011

Kesimpulan 1st Exam

lepas habis peksa , result pun kuar... haha.. result aq kali neh ad yg bagus dan ad yg tersadung.. neh antaranya :

Bahasa Melayu            70%
Bahasa Inggeris           70%
Sejarah                         70%
Fizik                             62%
Kimia                           68%
Biologi                         74%
Matematik +                08%
Matematik Moden       40%
Syariah                         50%
Quran dan Sunnah      tk dpt G...
Bahasa Arab                18%




ini adlah result stakat pg td,.hahaha.. dasyat2 !!  .. tmbah yg di highlight kan tu.. so, lpas neh kena berusaha lebih keras laa... untuk cemerlang dlm periksa tengah tahun neh.. chaiyookk e-zi !

^^,....

Sunday, 20 March 2011

tak da modal..

oke.. aq tak dak modal nak post ap hari nie.. sbbnya aq duk keja merapu dgn adk kwn aq neh.. hak2.. merapu dr pg td smpai pkui 12.. lma uhh.. oke, tu ja kot.. nah, aq bg link kat mpa yg nk tngok gmbar dy, comeil ooOo.. nak tngok klik sini---->  www.facebook.com/lalaa

oke. tata..

Saturday, 19 March 2011

Cuti dah habezz

Alaa.. cuti dah nak habezz.. hhuhuuhu.. so, it mean that i hav to go back to the hostel [ <3 it so much :P ].. haha.. neway, balik hostel pun bez gak.. dah sminggu cuti, so rndu laa kat kawan2.. except 4 sumone tu..hak2.. biarlah kat dya.. herm..

nak cita ap lg haah? oh yaa.. sblum aq trlupa.. nk gtau ''GOOD NEWS'' neh, aq pnya internet dh jadi slow..hhuhuhu... so sad.. tp yg pasti dy akan jd slow untuk 2-3 hari sja cuma yg malangnya, esk aq dh nk berangkat so tk smpat laa nk mrasa nikmat kelajuan internet kat umah neh [ BROADBAND ] ..HUHU..

But, don't worry.. bila dh duk kt asrama nnti aq akn wat bnda2 yg happy sperti tidur, tidorr, lena , tydur dan sleep.. bez kan? hak2...

See You Soon ~

.......................::.::.::.::.::.::.::.::.::.::

Thursday, 17 March 2011

Teladan yang baik


wahh ! terharu gila tngok video yg bermanfaat neh [ mata keatas, tangan ke dada] .. haha
aq suka rr cara depa smua neh.. so, bleh dperaktikkan di asrama.. [ bg bdak duk asrama] .. dan d skolah [time ckgu bg keja skolah..]

p/s : blek umah test kat parent dlu laa..hehe.. [ mood_jahat]

Pening weyh!

        Ditepi muara ada anak dara,
   Anak dara ada di tepi muara;
        Mana nak cari anak dara?,
  Di tepi muara laa... 


 Hayee !
 sory dengan pantun menjengkelkan kat atas tu.. sbnarnya tada kaitan pun pantun rekaan saiful apek tuu..
Jadi, tajuk hari ini adlah mengenai pening.. P.E.N.I.N.G  yaa..

sbb ap aq pening?? yer la.. dr pkul 11.00 a.m td smpai pkul 5.45 p.m aq duk tngok DVD jer... pening deh.. sakit kpala duk ngadap natang 4 segi tuu.. tp nk wat cmna dh cita smua bez2 kan.. tngok arr spa beli,hehe.. spanjang masa tu, aq smpat tngok 4 buah filem jaa dn smua berkaitan sains fiksyen [ my feveret ] ..haha..

yg lg snang hati aq, dlm 1 DVD tu ad 8 buah cita, so sng laa hidup aq tkyah duk p tkar disc bnyak2 kali..

cuma, yg ruginya... dlm masa sbanyak tu.. kalu aq gunakan ntok wat mwork msti dh siap skg.. lg berfaedAh .. hahaha.. ksian2.. tp, nk wt cmner.. masa dh lpas.. so, mlm neh akan aq cuba ntok siapkan smuanya,. tak mau tngguh2 dh mcm dulu-dulu..heehe..

p/s : ceewah, mcm laa mlm neh aq nk wat bg habez.. smangat jaa tuu.

Wednesday, 16 March 2011

Maaf! in different country

Hai dan hello na.. haha...
Mari murid2 kita belajar MAAF dalam bahasa yang lain, tak slah kan kalu kita blajar? mmg bgus lg baik laa.. luas kan minda, tingkatkan ilmu..hehe ^-^
Language
Sorry
Afrikaans
Më fal!
Arabic
(Egyptian)
(aasif/a - m/f) آسف!
Arabic
(Modern Standard)
(āsif!) أسف

Pulau Boneka [ La isla de la Munecas ]

Dikenali sebagai La isla de la Munecas dalam bahasa Spanish,. Pulau Boneka dalam bhasa Melayu.. Dia merupakan tarikan pelancongan pling mengerikan di Mexico,. Nak tau sbb ap ngeri? haa.. stgi hampa tngok gmbar2 dy.. so creepy..,eee..

JB nyanyi lagu khas untuk mangsa Tsunami dan Gempa di Jepun


ouh, so touching laa.. ksian depa kena malapetaka tu.. so, kita sebagai rakyat Malaysia perlu bersyukur sbb dh ** tahun hidup di Malaysia neh kita tak dak bencana yg mengorbankan 1000 org and above,, .. semoga diorang tabah menghadapi bencana neh.. 日本のために祈り給え。 !!!

Kami serupa? ( post pling mngarut )

Aq rasa agak aneh laa bila ad somebody neh gtau yg muka aq sama cam jong hyun?? .. oh, tak mungkin laah.. im spesel K..haha, berangan nk jadi spesel , .. nak tau ka spa yg gtau tuu? alaa.. tk yah laa.. bkan pnting pun.. sapa yang makan gula dy yg terasa manisnya ..  i have a few bukti yg muka kmi tk laa sma sngat.. hehe

kan2?? tk sma kan? jauh beza tuu...
oke bukti kedua, 

adkah sya mcm neh??
hahaa.. kan2?? beza pun... 
=='

dan 1 lg...



so, apa pndangan korang semuaa??

p/S : pdhal aq suka bila org kata muka aq sma cm dia...hehe.. perasan rr plak.. haiyaa..