Kelik kalau anda rajin,.. :] _

Friday, 23 December 2011

Facebook Timeline Cover: Antara Contoh Paling Kreatif

Hey hello. :D
Seperti yang umum tahu , Facebook menjalani evolusi lagi sekali . Ada yang suka , ada juga yang benci. [ ayt kejam. BENCI ] . Sekarang pula, yg paling latest ialah Timeline. suka dgn timeline ?? *jwb dlm hati.

Oke, dengan timeline neh korang boleh letak cover photo dkat atas timeline korang. Kira nak sama macam header blog lahh. jadi , skg aq nk tnjuk antara 40 contoh timeline cover pling kreatif. haha. aq pun tk tahu mcm mana diorang buat tapi, memang kreatif cukup lahh. *jeles.





Kay Int Veen : Kreatif , menggunakan stail-Polaroid untuk memperkenalkan pemilik profil . :D



Aly Moffatt : Gambar yang kreatif bersama penggunaan yang kreatif . Kamu tak akan tahu apa yang menarik dengan hanya melihat thumbnail photo , tapi kamu pasti teruja melihat timeline/profile dy. haha



Andrew Grojean :  Ya , neh gambaq timeline , tengok betulbetul . Sangat kemas dan tricky .



Nirajan Bom Malla :  Salah satu timeline cover trick , menggunakan screen shots daripada web sosial yang lain. Dalam gambar neh , dia amik dr Google+ .



Antonio Fadda : Gabungan profile picture dengan timeline cover. well, sangat kreatif. [ mcm mna dia buat tuu ?? O_O ]



Delphin Hauchard : Gabungan menarik , antara profile picture dan timeline cover . Nicely adjusted .



Dustin Thaxton :  Timeline+photoshop = sweet moments of life . haha. kreatif !



Eduardo Calvo :  Satu lagi , menarik sungguh. :') <--- tiba2 terharu pulak.



Emanuele Bartolomucci :  Introducing timeline in a sleek way .



Eyal Shahar : Fake 3D , design skill yang menarik.



Fabio Maravilla : perhh , awesome ! Sngt detailed .



Florim I. Qerimi : kreatif jgak lahh. haha



Gianmarco Carrieri : >.< super awesome. haha



Giuseppe Draicchio : Pandai dy edit. huh , jeles aih.



Manoj Varghese Mathew : Rasa kurang kreatif ? lukis ja apa hampa rasa pastu dy akan jadi timenline cover yg kreatif. huahuahua



Jeremy Bronson : Nice ~



Jerome Vadon :  kreatif ? mmg. pndai giler dy gabung gambar. haha



Jessica Barnard : dua gmbar dr dia. dan , dua2 mnarik. haha.. :D




Johnny Gigantic : O_O .



Robert Falken : simple and creative . :D



Lanfranco Nantele :  Mesej awan dengan cara artistik. :]



Louise Lundberg : Nice and nice, reaksi dlm gmbar tu , awesome. haha



Mohammad L. Azzam :  Stay hungry , stay foolish , stay creative. :D



Murat Cizer : Kejam+ganas, tapi, kreatif. haha. -.-'



Oliver Elsner : very professional. hee ~



Rudolfo Nobre :  oke, sngt menarik.



Tom Lambie :  Hey , hanya geek yg faham. >.< haha..



Scott Lamb :  tuang ayaq atas diri sendiri ? whoaa.



Izzraif Harz : er, takpa. budak neh nak masuk jugak dlm list. :P [ konon kreatif lahh tu. ] mcm haprak. haha.. phuiii. tngok p lah.


kekeke.


oke guys, setakat ini sja post kali neh. hampa pun buat lahh jgak, show your creativity . :D
have a nice day,

sumber : klik sini 

2 comments:

Mohd Azmie said...

hye mcm mana nk buat covertimeline yg last tu?

Izzraif Harz said...

main dgn button prt sc jer. :D